Byen, Alanya Tyrkiet - Den Tyrkiske Riviera

Alanya er en historisk Middelhavsby i det sydlige Tyrkiet, beliggende på højde med den spanske solkyst. Byen har en særdeles naturskøn beliggenhed langs kilometerlange sandstrande med Taurus-bjergene i baggrunden.
Alanya har ca. 150.000 indbyggere.
En stor fordel ved Alanya er bystyrets velvilje overfor vestlige investorer og lydhørhed over for de nye indbyggeres ønsker til byens udvikling og faciliteter. Alanya er meget vestligt præget og en meget velvedligeholdt by under kraftig udvikling.

Markeder i byen.
Frugt og grønt, alt solmodnet og meget økologisk, det finder du på de daglige markeder som holdes overalt i Alanya. Her handles der til priser som vi danskere kun kan drømme om. På markederne finder du også tøjboder, læder og souvenirs - kig en ekstra gang og vær opmærksom - der kan laves en god handel.

Det lokale liv.
Skomageren finder du midt på torvet i bazarområdet ved havnen. Her betjener han både turister og lokale. Når du beværger dig nordpå i byen, ind i de små gader hvor de lokale handler, åbner der sig en ny verden af tilbud. Et godt tegn på en prisrigtig lokal butik er prismærker på alle varer. Uden priser på varen kan du risikere at få turistprisen.

Omegnen byder på smuk natur og alt udstråler gamle sagn og historie. Der er talrige udflugtsmål og lokalbefolkningen er meget venlig og gæstfri.

Ejendomsværdien forventes at stige markant i 2010
Området omkring Alanya er under stor udvikling. Der er ved at blive færdiggjort en ny lufthavn 35 km øst for Alanya. Den forventes færdig forår/sommer 2010 med international trafik, hvilket forventes at få ejendomsværdien til at stige markant (Kilde: udvandrerne.dk).
Indtil da er nærmeste lufthavn Antalya ca. 120 km mod vest. Alanya er i løbet af de sidste 10-15 år blevet en af de mest populære feriebyer i Europa, bestemt ikke uden grund. Idag omtales området af mange som den tyrkiske riviera.